WORKSHOPS & MASTERCLASSES


for Performanceholdet

 

 

 


THOR VESTERGAARD - MUSICALPERFORMER

Masterclass: Præsentation
Workshop: Audition

Thor dimitterer fra musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole i 2021 og springer efter sommeren direkte ud som hovedrollen Mick i Lion Entertainments produktion af Shu·bi·dua - The Musical. Denne bliver Thors professionelle debut, men han har efterhånden mange forestillinger i bagagen. I en lang årrække, inden Thor tog en uddannelse i musical, spillede han bærende roller på diverse frivillige amatørscener i forestillinger som Hairspray, Atlantis, Midt om Natten og Annie. Han har som udøvende musicalperformer stort kendskab til det at gå til auditions og præsentere sig selv og sine kompetencer for andre, og denne knowhow vil han videregive i masterclassen Præsentation samt workshoppen Audition.

Præsentation (Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet)
I denne masterclass dykker vi ned i 'det at gå til audition'. Det med audition kan nogle gange føles som en hel videnskab i sig selv. Hvordan laver man en god audition? Det er det spørgsmål, vi kommer til at arbejde med. Hvad skal jeg gøre i auditionrummet? Hvad skal jeg synge? Hvordan giver jeg mig selv de bedste forudsætninger? Hvad gør jeg gøre, hvis jeg bliver nervøs? Gennem anekdoter, forklaringer, øvelser og demonstrationer får I til denne masterclass nogle tips og tricks, som vil kunne ruste jer bedre til jeres fremtidige auditions og præsentationer!


Audition (lukket workshop for elever på Performanceholdet):
Efter masterclassen om præsentation arbejder vi videre med det at gå til audition. Vi vil derfor opsætte en auditionsituation, hvor I får muligheden for at afprøve jer selv og få feedback på jeres tilgang og valg i forhold til hver jeres audition. Vi opstiller rammerne omkring en audition i trygge rammer, hvor du vil få gode råd omkring måden, du præsenterer sig selv og dit materiale på.


JENS FRAUSING - INSTRUKTØR/ SCENOGRAF

Masterclass: Sangfortolkning/ Acting Songs
Workshop: Sangfortolkning/ Acting Songs

Jens har over 20 års erfaring i musicalbranchen, og gennem årene har han instrueret et utal af forestillinger, der bl.a. tæller ”Atlantis”, ”The Sound of Music”, ”HAIR”, ”Skatteøen”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Tick, Tick Boom”, ”AIDA”, ”Les Misérables”, ”Miss Saigon”, ”Chess” ”Hairspray”, ”EVITA” med arbejdspladser som Fredericia Teater, MCH Musical, Vejle Musikteater og Palsgaard Sommerspil. Som scenograf er Jens ligeledes en særdeles erfaren herre, og han har scenograferet en lang række musicals, herunder blandt andet den Reumert-nominerede musical ”AVENUE Q” samt Disneys ”Aladdin” og ”Den lille Havfrue” på Fredericia Teater. Jens er i sit arbejde som instruktør optaget af, hvordan han på en musicalproduktion kan bistå sangerne i deres proces samtidig med at få det til at smelte sammen med de tanker og visioner, han som instruktør har for den konkrete sang i forestillingens perspektiv. I sæson 21/22 vil Jens afholde masterclassen samt workshoppen Sangfortolkning/ Acting Songs.

Sangfortolkning/ Acting Songs (Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet)
Når man medvirker i en musical, bliver man konstant bedt om at fortolke det, man synger, for sangen er ofte bundet op på den karakter, man spiller, og er med til at bringe musicalens historie videre. Ligegyldigt om det drejer sig om en stor solosang eller et ensemblenummer, hvor man synger en stemme, så skal den fortolkes. På masterclassen vil I tilegne jer teoretisk viden samt overvære på en masterclass, hvordan man konkret kan arbejde med en sang i forhold til dens kontekst. Vi skal snakke teknikker, der kan hjælpe ens evne til at fortolke solosange og duetter både i arbejdet med koncerter samt rollearbejdet i en musicalopsætning, og hertil dykker vi blandt andet ned i den amerikanske musiker og underviser David Brunettis grundprincipper fra hans teori ”Acting Songs”

Sangfortolkning/ Acting Songs (lukket workshop for elever på Performanceholdet)
Her vil vi arbejde med at udvikle vores evne til at fortolke og præsentere sange. Vi bruger den teoretiske viden fra masterclassen og afprøver den i praksis. Vi skal øve os i sangfortolkning samt træne vores forståelse for sangens kontekst.


KIM ACE NIELSEN - KOREOGRAF & MUSICALPERFORMER

Workshop: Show, Udtryk og Performance
Workshop: Danseteknik og Præsentation  

Kim arbejder som musicalperformer og koreograf og har medvirket i og koreograferet en lang række musicals på diverse store scener rundt om i landet. Han er uddannet musicalperformer fra musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole og kendes nok allerbedst for sin præstation som titelrollen i Disneys musical Tarzan på Fredericia Teater. Derudover har han blandt andet medvirket i forestillinger som The Book of Mormon, Spamalot, Chicago, Shubidua The Musical, Dirty Dancing og Aladdin. Som koreograf har Kim ligeledes et langt CV med forestillinger som blandt andet tæller Seebach The Musical og Urinetown på Fredericia Teater samt Atlantis i Tivolis Koncertsal. I sæson 21/22 medbringer Kim både sin dansetekniske kunnen og sin store erfaring som performer til Aarhus Musical Teater, hvor han skal afholde workshoppen Koreografi, Udtryk og Performance.
 

Show, Udtryk og Performance (Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet):
På denne workshop vil I lære en koreografi, hvortil vi sammen dykker ned i trinene samt det performative omkring dansen. Koreografien vil tage udgangspunkt i showdance, og vi skal på workshoppen arbejde med, hvordan man kan dyrke og bruge sit udtryk, når man danser. Vi har på denne workshop fokus på performance, samt hvordan man bedst muligt forbedrer sig i at komme ud over scenekanten med dansen. 

Danseteknik og Præsentation (lukket workshop for elever på Performanceholdet):
Workshoppen vil tage udgangspunkt i en teknisk opvarmning, der leder videre over i en koreografi, som trækker på elementer fra stilarter som jazz, hip hop og showdance. Vi arbejder på workshoppen med, hvordan man kan hjælpe sig selv til at præstere bedst muligt til en danseaudition. Her har vi blandt andet fokus på indlæring og udstråling, og vi vil dykke ned i, hvordan man kan undgå at panikke til en audition samt blive bedre til at lære koreografier hurtigt.


JOHNNY JØRGENSEN - SANGER/SANGLÆRER

Masterclass: Sangteknik og -formidling
Klasse: Vocal coaching

Johnny blev for alvor kendt for sin præstation med sangen ‘Morgen på Atlantis’ i musicalen Atlantis i 90erne. Siden da har han været at finde utallige steder i Danmark som sanger og sanglærer. Blandt Johnnys lange liste af sang-jobs kan nævnes:fast sanglærer på Det Danske Musicalakademi i Fredericia, Dansk Melodi Grand Prix både som solist og korsanger 1995-2005, korsanger på utallige Disney-film, heriblandt ‘Frost' og ‘Bjørne Brødre' og dubbing af hovedrollen Kovu i ‘Løvernes Konge 2’. Derudover har Johnny sunget kor for navne som Sanne Salomonsen, Nik & Jay, Elaine Page og Tommy Körberg. De seneste år er han blevet en af Danmarks mest benyttede sanginstruktører, og hertil har han et hav af musicalproduktioner i bagagen med arbejdspladser som blandt andet Tivoli, Østre Gasværk, Nyborg Voldspil og Palsgaard Sommerspil med produktioner, der blandt andet tæller “Hairspray”, “Spamalot”, “Sanne”, “Bodyguard”, “Producers”, “Evita”, “Rent”, “Chess”, “Den Evige Ild”, “Into The Woods”, “American Idiot”, “Skammerens Datter” og “Jordens Søjler”. Hos Aarhus Musical Teater skal Johnny i sæson 21/22 afholde masterclassen Sangteknik og -formidling samt klassen Vocal coaching.

Sangteknik og -formidling (Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet):
Når man synger, formidler man en historie, men af og til oplever man, at noget kommer i vejen. Det kan være det sangtekniske, der driller, det dramatiske udtryk eller noget personligt. Det kan skifte fra dag til dag - endda fra sang til sang. Dette kursus fokuserer på, hvordan man får det sanglige til at arbejde for sig, hvordan man formidler en sangtekst, står godt på sine ben, og hvornår formidlingen lykkes. Jeg arbejder med udgangspunkt i Anne Rosing-metoden. Der vil både være fokus på dramatisk nærvær og på sangteknik alt efter, hvad materialet byder på.

Vocal coaching (lukket klasse for elever på Performanceholdet):
Jeg kommer til at coache jer i jeres materiale til jeres afsluttende musicalprojekt. Vi skal arbejde med det sanglige, og det kan både være det sangtekniske og det dramatiske, alt efter hvad der er brug for. Jeg glæder mig til at møde jer!

 


JACOB PHILIP ANDERSEN - KOREOGRAF / MUSICALPERFORMER

Workshop: Burlesque
Workshop: Jazzballet

Jacob er uddannet musicalperformer fra Den Danske Scenekunstskole i 2013 og har medvirket i flere musicals, der blandt andet tæller My Fair Lady og La Cage Aux Folles på Aarhus Teater, samt Young Frankenstein og Disney’s Den Lille Havfrue på Fredericia Teater. I 2017 fik Jacob sin debut som koreograf på musicalen Annie på Palsgaard Sommerspil og har siden da koreograferet musicals som Hairspray, My Fair Lady, Rent, Sommer i Tyrol og 9TO5. Når han ikke laver musicals, underviser Jacob i dans i Horsens, og af og til tager han også et smut forbi musicaluddannelsen på Den Danske Scenekunstskole som gæsteunderviser. Jacob lægger vægt på at undervise med masser af glæde, humor og grin samt at holde fokus på teknik og hjælpe folk til at blive stærkere og bedre dansere. I sæson 21/22 er vi hos Aarhus Musical Teater så heldige, at Jacob skal afholde to skønne danseworkshops! 

Burlesque (Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet):
I denne workshop vil vi have fokus på udtryk og performance, når I lærer en koreografi med udgangspunkt i burlesque. Vi skal grine, have det sjovt og afprøve grænser i et trygt arbejdsrum, hvor vi hepper på hinanden og danser hinanden gode. Vi vil på workshoppen både dyrke teknik og lange linjer i dansen samtidig med, at vi dykker ned i karakterarbejdet og formidlingen omkring en burlesque koreografi. 

Jazzballet (lukket workshop for elever på Performanceholdet):
Til denne workshop vil vi have fokus på teknik. Vi vil lave en teknisk opvarmning med fokus på grundteknik i jazz og ballet, hvortil vi også vil arbejde over gulv. Timen slutter af med, at I lærer en jazzballet-koreografi med udgangspunkt i teknikken. 

 


TEIT SAMSØ - SKUESPILLER/ SANGER

Workshop: Drama/improvisationsøvelser - og en kæmpe ja-hat!
Workshop: Drama/improvisationsarbejde

Teit har arbejdet som skuespiller siden 2009, hvor han blev uddannet på den danske scenekunstskole i Fredericia. Han har medvirket i et utal af forestillinger, såsom Les Miserables, Saturday Night Fever, Bent Fabricius Bjerre teaterkoncert Jukebox, og ikke mindst Aladdin. Inden hans fastansættelse som skuespiller på Fredericia teater var han desforuden også sanger i 3 år i Cirkusbygningens Wallmans show. I sit virke på Fredericia teater er han mest kendt for hovedrollen som "Tommy" i Seebach The Musical og gorilla-alfahannen "Kerchak" i musicalen Tarzan. I 2019 deltog han i det danske Melodi Grand Prix med sangen Step it up, og det var starten på arbejdet som musikalsk konceptudvikler. Han står blandt andet bag Seebach bandet Under Stjernerne, Tegnefilmkoncert, og TEIT BAND m.m. Teit tager al sin erfaring som showman med sig til Aarhus Musical Teater, hvor han skal afholde workshoppen Drama/improvisationsøvelser - og en kæmpe ja-hat samt workshoppen Drama/improvisationsarbejfe
 

Drama/improvisationsøvelser - og en kæmpe ja-hat!
(Åben for køb for alle, men elever på Performanceholdet er sikret en plads, og prisen er inkluderet i kontingentet for at gå på Performanceholdet):

Denne workshop handler om improvisation og samspil. Vi skal lave improvisationsøvelser, som er lette at gå til. Vi skal følge vores fantasi og åbne op for kreativiteten i et trygt rum, hvor det at fejle er en by i Rusland. Det bliver SJOVT! 

 

Drama/Improvisationsarbejde (lukket workshop for elever på Performanceholdet)
Vi skal arbejde med at tro på sine valg og turde at gå med dem. All in! Fjerne unødvendige stopklodser. Vi skal mærke og føle og ikke mindst grine, fordi teater er sjovt!. Vi skal improvisere med nultekst (kort tekst med replikker), med musik og helt uden ord!


Facebook icon - Free download on Iconfinder                 Download Insta Icon - Instagram PNG Image with No Background - PNGkey.com